La Conselleria d'Educació i Universitat presenta el nou correu electrònic oficial d'educació per mitjà de la plataforma GSuite de Google (abans anomenada Google Apps).

Els comptes de correu d'educació '@educacio.caib.es' (tant els personals com els de centre) passen a ser comptes del servei Gmail amb el domini '@educaib.eu', gestionat per la CAIB.

Per accedir a aquests nous comptes s'utilitzaran les credencials corporatives (usuari i contrasenya) que es fan servir per accedir als diferents serveis de la CAIB (per exemple, el Portal del personal o l'Aula virtual del centre).

Els comptes de correu electrònic dels centres tindran la particularitat de ser bústies compartides, és a dir, podran ser gestionades per diversos membres del centre. Serà responsabilitat de l'equip directiu designar les persones que tindran accés al correu del centre.

La data a partir de la qual es podran començar a utilitzar els comptes personals és el 26 d'octubre de 2016.

Cal assenyalar però que el procés de canvi ja ha començat. Cada dia es van creant, per blocs, les bústies en els servidors de Google. Això vol dir que és possible, per a alguns usuaris, entrar ja a la seva nova bústia. Ara bé, és molt recomanable no utilitzar-la fins al dia 26 d'octubre, ja que els missatges adreçats a @educacio.caib.es no es redireccionaran a la nova bústia fins a aquesta data. És a dir, les noves bústies no començaran a rebre els missatges electrònics adreçats als comptes '@educacio.caib.es' fins que arribi el dia del canvi.

La nova adreça de correu té el format següent:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Així, per exemple, l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. passa a ser Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

És important recalcar que NO hi haurà migració dels missatges antics, però durant un temps podreu seguir accedint al compte de correu anterior i descarregar els missatges que encara restin al servidor antic. També s'ha de remarcar que, a partir de la data esmentada anteriorment, els missatges adreçats a '@educacio.caib.es' arribaran a '@educaib.eu' sense haver de fer res.

NOTA: Quan s'hagin canviat els comptes personals, es farà un canvi similar per als comptes de correu electrònic dels centres. S'avisarà amb antelació de la data en què es produirà aquest canvi.

 

Aquest nou correu tindrà associats alguns dels serveis que ofereix la GSuite de Google, com per exemple Google Drive.
Cal recordar però que aquest correu és exclusivament per a l'ús de la vostra feina com a docent i es desactivarà quan finalitzeu la vostra relació laboral amb l'Administració de la CAIB.

 

>> Tota la informació referent als nous correus d'educació es troba a:

http://coordinaciotic.ieduca.caib.es/suport-tecnic/menu-xarxipelag20/46-correu-educacio